top of page

vr 10 feb

|

De Ontmoeting

Keltische Viering / Afsluiting Midwinter Ontmoetingen

Op 10 februari wordt de periode van vier weken met Buitengewone Midwinterontmoetingen ’s avonds afgesloten met een Keltische viering in de Ontmoeting.

Keltische Viering / Afsluiting Midwinter Ontmoetingen
Keltische Viering / Afsluiting Midwinter Ontmoetingen

Tijd en locatie

10 feb 2023, 19:30

De Ontmoeting, Emmalaan 1, 6721 ET Bennekom, Nederland

Over het evenement

Op vrijdag 10 februari 2023 vindt er onder verantwoording van de Raad van Kerken Bennekom vanaf 19u30 een Keltische Viering plaats in de Ontmoeting, Emmalaan 1 in Bennekom. Het thema is: Een nieuw begin! De inhoud van deze viering is gebaseerd is op de Keltische Christelijke spiritualiteit en ‘voert’ naar oude Ierse tradities. Elementen daarvan zijn behalve de Ierse muziek, die gespeeld wordt door The Coincidences, ook teksten van de  Ierse dichter/priester/filosoof John O’Donohue.

‘Imbolc’ is een van oorsprong Keltisch feest waarbij het begin van de lente wordt gevierd; de Kelten vieren dat de natuur op het punt staat langzaam weer te ontwaken uit haar winterslaap. Dit jaar valt ‘Imbolc’ op 1 februari.

Voor iedereen is er daarom na afloop van de bijeenkomst een bloembolletje beschikbaar. Door het bolletje te planten kan symbolisch een nieuw begin worden gecreëerd: voor eenieder zelf, voor de omgeving en voor de rest van de wereld.

Na de viering wordt een doedelzak bespeeld (bij goed weer buiten) en laten The Coincidences

nog wat jigs & reels horen. Binnen staat een een kopje koffie/thee klaar en voor de liefhebbers

is er Guinness bier. Daarbij wordt natuurlijk ook een heerlijk stukje Sodabread met boter en

jam gepresenteerd!

Bron: De Brinkstraatkerk

Deel dit evenement

bottom of page