top of page

za 12 aug

|

Weiland nabij Kraatsweg 5

Oogstdag Stichting Dorschkast

Stichting De Dorschkast houdt haar jaarlijkse Oogstdag. Iedereen is van harte welkom!

Oogstdag Stichting Dorschkast
Oogstdag Stichting Dorschkast

Tijd en locatie

12 aug 2023, 10:00 – 17:00

Weiland nabij Kraatsweg 5, Kraatsweg 5, 6721 NS Bennekom, Nederland

Over het evenement

Stichting De Dorschkast houdt haar jaarlijkse Oogstdag. Iedereen is van harte welkom! Locatie: het bouwland naast Kraatsweg 5 in Bennekom (in de Kraats)

In 2002 werd stichting 'De Dorschkast' opgericht. Het doel van de stichting is het agrarisch cultureel erfgoed in stand houden en doorgeven aan volgende generaties. Dit doet de stichting door onder andere het jaarlijks organiseren van de Oogstdag. Op deze dag wordt het graan, dat de vrijwilligers van de stichting verbouwd hebben, gedorst met de eigen authentieke Dorschkast uit 1928. In deze dorsmachine worden de graankorrels uit de schoven geklopt. Het stro komt aan de ene kant uit de machine, de korrels worden aan de andere kant op grootte gesorteerd en in zakken opgevangen. Dit gaat naar de korenmolen in Veenendaal en komt gemalen weer terug. Bakkerij Ten Veen bakt er o.a. roggebrood van. Dat je met dit meel ook overheerlijke pannenkoeken bakt, kun je tijdens de Oogstdag gratis proeven.

Daarnaast zijn er nog antieke trekkers en machines te zien die op het boerenbedrijf gebruikt werden. Verder is er een kraam waar onder andere zelfgemaakte stro- en bloemen creaties te koop zijn. De mannen van de Trapakkers zijn te gast, die gaan het dorsen met de hand demonstreren. Of kom even langs om mensen te ontmoeten met een drankje in de hand. Er is van alles te beleven en ze zijn er weer helemaal klaar voor! Speciaal voor de kinderen is er o.a. een luchtkussen en voor iedereen gratis pannenkoeken. De Oogstdag is een leuk, lekker en leerzaam festijn voor jong en oud.

Tekst: Ede

Deel dit evenement

bottom of page