top of page

do 19 jan

|

De Ontmoeting

Lezing Wim de Haas 'Het Landschap Verstaan'

Donderdag 19 januari geeft Bennekommer Wim de Haas een lezing over zijn boek: 'Het Landschap Verstaan'. U bent om 20:00 uur van harte welkom in de Ontmoeting.

Lezing Wim de Haas 'Het Landschap Verstaan'
Lezing Wim de Haas 'Het Landschap Verstaan'

Tijd en locatie

19 jan 2023, 20:00

De Ontmoeting, Emmalaan 1, 6721 ET Bennekom, Nederland

Over het evenement

Het landschap is in het geding. Er speelt veel. Niet alles kan overal. Wonen, verkeer, bedrijven, landbouw en natuur vragen alle om ruimte. Het landschap is meer dan een optelsom hiervan. Landschap is ook een bron van ervaringen en herinneringen. Hoe kunnen we recht doen aan al deze aspecten van het landschap? En hoe moeten we voor het landschap zorgen? Naar deze vragen is Wim de Haas op zoek gegaan in zijn boek Het Landschap Verstaan.

Zijn reisgids daarbij is een klassiek boek uit de jaren zeventig: Zen and the Art of Motorcycle Maintenance. Tijdens zijn zoektocht wordt duidelijk dat we het landschap kunnen opvatten als een soort taal. Als we deze leren verstaan, dan begrijpen we de verhalen die in het landschap liggen besloten en een leidraad kunnen vormen voor de zorg voor het landschap. Het landschap verstaan leidt tot een aandachtige en voorzichtige vorm van landschapszorg.

Het boek Het Landschap Verstaan mondt uit in een rede van het landschap, waarin de bossen en velden, weiden en akkers, steden en dorpen zelf het woord nemen en duidelijk maken wat zij van de mens verwachten.

Tekst: De Ontmoeting

Foto: De Ontmoeting

Deel dit evenement

bottom of page