top of page

za 06 mei

|

Knooppunt 13

Excursie Mooi Binnenveld

Op deze excursie zullen we kijken naar de eerste gidssoorten voor planten: Echte koekoeksbloem, Grote ratelaar, Kale jonker, Grote kattenstaart, Moerasrolklaver. Maar het gaat vooral over te totaalbeleving van de Binnenveldse Hooilanden.

Excursie Mooi Binnenveld
Excursie Mooi Binnenveld

Tijd en locatie

06 mei 2023, 13:30 – 16:00

Knooppunt 13, Nieuwesteeg, 6708 Wageningen, Nederland

Over het evenement

Zoveel te zien in de Binnenveldse Hooilanden. Vereniging Mooi Binnenveld organiseert op 6 mei weer een publieksbrede excursie op de zaterdagmiddag.

Het is volop broedseizoen met vogels die hun nest en pulletjes actief beschermen. Hetgeen prachtige luchtgevechten oplevert. We kunnen met hulp zoeken naar de gidssoorten voor weidevogels (Kievit, Grutto, Tureluur, Wulp, Watersnip) en de moerasvogels (Blauwborst, Boomvalk, Zomertaling, Bruine kiekendief, Rietgors). Daarnaast zien we mogelijk vele andere prachtige vogels zoals: een vlucht kemphanen of regenwulpen, een baardmannetje en een overvliegende zeearend, om er maar ‘n paar te noemen.

Op deze excursie zullen we ook kijken naar de eerste gidssoorten voor planten: Echte koekoeksbloem, Grote ratelaar, Kale jonker, Grote kattenstaart, Moerasrolklaver.  Maar het gaat vooral over te totaalbeleving van de Binnenveldse Hooilanden.

6 mei aanvang 13.30. We starten bij knooppunt 13 (Hoek Nieuwesteeg/Veensteeg, Wageningen).

Kijk bij slecht weer even op de website of het doorgaat en... neem een verrekijker mee, als dat kan. Zowel wandelen als fietsen is een optie.

© Mooi Binnenveld

Deel dit evenement

bottom of page